Chtěl jse se pozeptat, na možnost rozšíření téhle stanice.Nikde jse na netu nenašel zmínku o tom, jak jde tahle stanice rozšířit na plně proladitelnou a eventuálně další možnosti.
Stanice INTEK nové řady (490, 790, 110, 550) lze rozšířit na stobvky, možná i 1000 kanálů - nepočítal jsem celkový počet kanálů po rozzušíření, je na to několikastránková tabulka, kterou mám, ale je zbytečné to přetiskovat. Chodí to asi od 25,5 MHz do 32 MHz po všech krocích včetně 12,5 kHz, AM i FM,. nuly i pětky na konci atd. Ale to rozšíření nemá velký význam - co je moc, to je moc. Dělá se to jumpery uvnitř.
Díky za odpověď.Je tu ale ještě docela jedna podstatná věc, kterou jsem zjistil a to modulace.Je špatná,ptám se jestli někdo neví jakým způsobem tu modulaci dostat nahoru.
Omyl. Není to v rámci záruky, ale za penízky. Ta úprava modulace stojí 200 peněz moravských. Spočívá ve výměně jednoho SMD kondenzátoru v mikrofonním předzesilovači, a jak říkal technik, vstávají mu při tom vlasy hrůzou, protože musí sundat ty knoflíky z poťáků, který jsou prej nějak přilepený. Proto za tu hrůznou práci chce 2 kila.
Normálně se tahle stanice prodává v obchodě spolu s mikrofonem,napájecím kabelem a tahle myslím ještě s rámečkem jako u autorádia.
U překupníka tuhle stanici koupíš bez mikrofonu,bez napájecího kabelu a kdyby měl sundávací displej jako má autorádio tak i bez displeje a to všechno ti nabídne k dokoupení zvlášť.
Ke stanici si už jen dokoupíš napájecí zdroj,koaxiální kabel,2x PL konektor,SWR metr a k tomu ještě 2x PL konektor a pak už jen anténu a máš všechno pro začátek.
Ruční radiostanice se napájejí AA články,nebo přes patici 12V baterií nebo zdrojem.
Mobilní stanice se napájí zdrojem 12V nebo 12V baterií,u některých je možnost i 24V(pro náklaďáky).
Anténa se vybírá podle toho,kde ji budeš provozovat(v autě,doma...)a podle možnosti kde a jak velkou můžeš umístit a na jakou vzdálenost se potřebuješ domluvit.Na dědině z jednoho konce na druhý bude stačit i mobilka.Pokud ta dědina není dlouhá 10km,uprostřed s kopcem.