Vcera vecer se na OK0BEZ pripojil Jirka OK4JD z Kobylnic u Brna.
Povidali jsme o tomto problemu.
Taky rika, ze je lepsi vysavat ven.
Faktem je, ze strojovnu vycistili pri rekonstrukci a vse na novo natreli vcetne stropu a podlahy a dokonce i udelali novou podlahu tak, ze vylili asi 2cm noveho hladkeho zvlastniho betonu, ktery ma hladky, leskly povrch.
Zadny povrch vnitrku neni tak jak to znate...jako kdyz stenu nahazujete vapnem, ale necim jako lakovanou barvou, kterou muzete stirat mokrym hadrem.
Co se tyce nasavani vzduchu, tak jsem myslel, ze nejlepsi je to zleva dole, protoze ta leva stena je chladna (zateplili i vytahovou budku) a ta 4cm velka skvira mezi levou stenou skrine a zdenou stenou vytahove budky by slouzila jako "chladic" nasavaneho vzduchu.
Pokud bych udelal vysavani vzduchu na prave strane skrine nahore, tak by teply vzduch zevnitr sel doprava do prostoru samotneho motoru-prevodovky vytahu. Zarizeni vytahu je i uvnitr budky za dratovou stenou a dvere skrz tuto stenu jsou hned vpravo od skrine OK0BEZ. Je to tak, ze ani dvere do teto vnitrni strojovny se nedaji naplno otevrit kvuli me skrini.
Pred touto dratovou stenou je "chodbicka" o siri 1m (budka ma uvnitr 4x4m) a uprostred je poklop s privarenym zebrikem z posledniho patra panelaku. Soucasne vlevo od me skrine OK0BEZ jsou dvirka-vylejzak na strechu panelaku.
Na te chodbicce jsou proti sobe dve technologie, ma skrin s OK0BEZ/OK1OEM a mnohem vetsi skrin ISP vcetne centralni velke UPS (na tu jsem napojen taky, takze i kdyz vypadne proud...tak prevadec je v chodu, dokonce mi z ministerstva skolstvi odpovedeli, ze kdyz muj prevadec dam pod zarizeni ministerstva pro registrovanou hobby cinnost, tak bych na to mohl brat dotace, protoze by to dali pod system tisnoveho spojeni v okrese kvuli te UPSce a Echolinku...jeste uvidim).
Pro info jak to tam je a jak si muzete usoudit jake tam muze byt horko by napomohli tyto fotky.
Jen upozornuji, ze fotky jsou nasnimany minulej rok, takze jsou tam jeste stare prachu-generujici zdi. Mozna pozitri udelam lepsi nove fotky.
[
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com] [
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com]
Jeste jsem s Jirkou mluvil o jedne veci, ze do PC Geode dam malej 40mm ventilator co by vysaval z PC horkej vzduch.
Tento PC Geode o rozmerech 29x23x5.5cm ma v napajeci casti prostor pro ventilator. Paja rikal, ze Geody ktere dostal tam ventilator nemeli.
Zkratka kdyz se prehreje CPU, tak se Win s Echolinkem kousnou.
[
www.ok0bez.com]
[
www.ok0bez.com]
Tak nevim, myslite ze ma cenu kupovat tenhle malej ventilator?
Abych se trochu vratil k poskozene interni sitovkce, stacilo by mi sehnat tehle svab, abych ho hotairem vymenil a muzu tam strcit zpet tu kvalitni zvukovku s moznosti nastaveni vysek/basu.
[
www.ok0bez.com]
Jelikoz v jedinem volnem PCI slotu je ted nahradni sitovka 3Com905TP, tak to zatim bezi na interni zvukovce co ve W98 nema ovladani vysek/basu vstup/vystup, takze se vam muze zdat, ze hlas "duni".
[
www.ok0bez.com]
Mimo to hodlam koupit tohle:
[
www.puhy.cz]
Misto stavajiciho casoveho tydenniho spinace-zasuvky co slouzilo jako tydenni hw resetator.
Prevadec se nikdy nekousl a ani Linux APRS ne, jen Win98.
Par z vas mi napsalo, ze by pro me melo vhodny PC, pokusim se odpovedet v mailu. Ale az odpoledne, ted je 4.40h rano a za hodinu me sanita odvazi do nemocnice na zvlastni vysetreni...maj potvrdit/vyvratit epilepsii/narkolepsii :( .
73! Martin