A nepředstavím se. Nestojím o fízlování a pátrání po jméně, adrese a dalších podrobnostech a o jejich ukládání pro případ potřeby.
OK1VPZ je v tomto mistr nad mistry. Že by nějaká dřívější průprava? Něco jako PsVB? Nebo ještě lepší.....
ok1vpz napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cymbál
> je stav duše. Nejde o žádné soutěžení, žádné
> vzdělávání, žádné konstruktérské znalosti, ale jen
> o jediné: navazovat snadná QSO a vykecávat se o
> ničem se stejně mentálně ochrnutými kolegy.
-----------------------------------------------------
Zapšklý pane ok1vpz.
Mám takového CB kolegu. Podle tvé definice mentálně ochrnutého.
Ten, podle tebe "mentálně ochrnutý" pán, je už několik let na pozici primáře a je špičkovým chirurgem jedné krajské nemocnice.
A jsem naprosto přesvědčen, že má v hlavě 10x víc, než deset nicotných a zapšklých ok1vpz-ů.
Zároveň taky netrpí duševní poruchou.
ok1vpz napsal:
navazovat snadná QSO a vykecávat se o ničem se stejně mentálně ochrnutými kolegy.
Bohužel nemám na to, udělat nebo koupit přijímač pro VKV, abych si poslechl ty správná spojení o něčem, tak bych vás poprosil, zda by jste byl tak laskav a napsal, o čem se při těch nesnadných QSO se stejně mentálně neochrnutými kolegy vykecáváte.
Znám dost amatérů pracujících pouze na VKV, ale určitě neplatí, co se nám tu snaží Vladimír vnutit, že každý VKV Amatér je i konstruktér pracující na vlastnoručně zhotoveném zařízení.
Nene. Není to pravda. To i bývalí televizáci či elektrikáři tělem i duší, pracuji na koupených rádiích...
No, podle mého názoru chtěl Vladimír spíše říci, že cílem radiomamatérského spojení nemusí být žvýkání vyžvýkané žvýkačky, což se na CB (ale i na dědkorundách) často děje.
Často stačí fakt, že jsem se dovolal, čímž jsem si něco dokázal či ověřil ... a pokud chci jen tupě žvanit, mám na to desítky dalších (a podstatně levnějších) cest.
Vladimír tady celý čas naznačuje jen jedno.
Naprostou vyjímečnost "UHF-nejcennějších pásem". Hlavně pak vyjímečnost svou.
Z toho pak pramenící pohrdání všeho a všech, kdo preferuje něco jiného než on. Hlavně KV.
Tváří se tady jako největší radioamatérský King-Kong, nad něhož nikdo nemá.
Jenže. Každého baví něco jiného.
Chtěl bych ho vidět, jak by dopadl tento "machr" v porovnání s lidmi kteří skutečně umí. Namátkou OK1RR a stovky dalších KV oprátorů.
Pohořel by jak mastný papír.
Ať si potvrzuje svou správnou konstruktérskou práci a nenazývá lidi mentálně ochrnutými jen pro to, že mají jiné zájmy. Tito lidé umí často v jiných oborech víc než ON.
A nazývat je proto mentálně ochrnutými, může jen nevycválaný buran.
Že by obrat k rozumu?
=====================
Obsah nového předmětu s názvem technika, který by se měl od září pilotně vyučovat v asi 53 základních školách, ještě není zcela hotový. Ministerstvo školství ho během června s odborníky chystá, do konce měsíce chce do tvorby učebních plánů zapojit učitele polytechnického vzdělávání a po konzultaci s nimi obsah dopracovat. O rozhodnutí zavést do ZŠ tento nový předmět informoval už dříve ministr průmyslu Karel Havlíček